Gruppetenkning: Når folk ikke Think

Alle ønsker å være en “ lagspiller &" ;, komme sammen med andre medlemmer av en gruppe, så mye slik at du kan finne deg selv å sensurere deg selv for å passe inn og ikke rock båt. Komme sammen med teammedlemmer er svært viktig gruppe atferd, men det fører til muligheten for teamet å gjøre gale ting fordi ett eller flere medlemmer gjorde &'; t snakke opp når de følte de burde ha. I psykologi, er denne situasjonen kalles gruppetenkning.

Hvordan Gruppetenkning Works

Gruppetenkning er svært farlig fordi den presenterer seg som opptrer i de beste interessene til teamet. Noen som innser at deres lag gjør jobben sin feil kanskje ikke advare andre om dette fordi de don &'; t ønsker å bli sett på som illojale, eller muligens upstaging teamleder. På denne måten, det &'; er mulig at et gruppemedlem kunne ikke engang forstår faren ved ikke å trekke oppmerksomhet til problemet, fordi de føler seg tilfreds med at deres taushet ikke har skadet utviklingen av konsernet. Ingen ønsker å være “ den fyren &" ;, tross alt den som &'; s hele tiden nest gjette klubben &'; s beslutninger.

For noen grupper, særlig de som har svært strenge gradene (ledere, seniorer og juniorer, for eksempel) snakker ut kan være aktivt motet, spesielt hvis personen gjør taler har lav rang (eller uerfarenhet) innen teamet (“ Vi don &'; t betale deg for å gjøre våre senior team medlemmer ser dårlig med alle dine spørsmål om sin plan &";). Dette skjer hvis lederne i klubben ønsker å presentere en enhetlig, solid foran (til konkurrenter og /eller kunder, for eksempel), og du kan &'; t har et solid team hvis folk er stadig nitpicking planer og beslutninger.

Symptomer og et eksempel på gruppetenkning

Et lag som er fast i gruppetenkning modus mener det &'; s usårbar - tross alt, har de ingen å fortelle dem når de &'; re gjør noe galt. Og hvis alle &'; s på samme side, da laget er så overbevist om hvor rett det er, og alle føles så godt å være en del av teamet. Det &'; s absolutt ingenting galt med et team følelsen god, men hvis laget føles det kan gjøre noe galt, så det &'; s problem

For eksempel:. Etter angrepene den 11. september, enkelte medlemmer av George W . Bush-administrasjonen følte seg presset til å være enig med større enighet om å invadere Irak i 2003. Det var sterkt følte at noe måtte gjøres som svar på angrepene, som invaderer Irak var den riktige tingen å gjøre, og uenighet med konsensus ville være sett på som illojale, eller en handling av å forråde det felles beste.

Å eliminere Gruppetenkning

Hvis en leder ønsker å eliminere de forhold som kan føre til gruppetenkning, her er noen ting som han eller hun kan gjøre:

fjerne seg fra gruppemøtene . Hvis en leder svever rundt deres team, vil folk i klubben bevisst eller ubevisst utsette dommen til sjefen, i stedet for å stole på sin egen erfaring og intuisjon. En god leder vil gi hans eller hennes team noen plass til å komme opp med sine egne, ærlige ideer.

stadig minne gruppemedlemmene at de er gratis til luft bekymringer eller uenigheter, og å ta disse uenighetene alvor. En leder aktivt ber medlemmene til å spille djevelen &'; s Advocate, og tar sine perspektiver i betraktning, ikke bare gjør ansatte snakke opp når de oppdager et problem, det gjør dem føler at de er virkelig verdsatt av sin sjef.

Gruppetenkning: Når Grupper Think and People Don &'; t Anmeldelser

Det &'; s felles uttrykk som kan brukes til å oppsummere gruppetenkning: Når alle tenker likt, noen isn &'; t tenkning. Eller, for å si det rett ut, hvis alle tenker det samme, betyr at ingen tenker. Gruppetenkning suckers lag og grupper i å anta at alle er enige med hverandre, og for å lade hodestups fordi alle føles bra og ingen hevet et avvikende stemme. En organisasjon eller gruppe som ikke oppmuntrer folk til å snakke opp når de føler noe er galt er dømt
.

corporate trening

 1. Er min bedrift for liten for Project Management?
 2. Nyttige tips for å utarbeide en presentasjon Under en Tight Deadline
 3. Tilbakemelding; Det er en gave, du velger hva du skal gjøre med det ...... 0,
 4. Corporate Training. En Trener Perspective
 5. Telefon Ferdigheter - Hvordan unngå Irate innringere i Customer Service
 6. Arbeidsplassen Vold Training - Jeg antar at du var for sent for dem
 7. Retail Kundeservice: Tips for å bedre din Service
 8. Effekt av ledelse på organisasjons Culture
 9. Tips som kan hjelpe deg å gjøre det meste av SEO
 10. Definisjon: Corporate Training
 11. Customer Service Training - Hvordan håndtere eskalerte Calls
 12. Trening for Bygg Industry
 13. Planlegging som system
 14. Rollen av Executive Coaching I Talent Management og suksesjon Planning
 15. De fire metodene for å gjennomføre et opplæringsbehov ANALYSIS
 16. Å møte eller ikke å møte ... Hva er spørsmålene?
 17. Rekruttering Firm skaper spesielle Divisjon for Opptjent Services
 18. Kvaliteter av Best SEO Services Company
 19. Ikke anta: Uvitenhet er ikke Bliss
 20. Sjefsrekrutterer tilbyr retningslinjer til bedriftens interviewers