Privilege: The Tredjemann Factor

" privilegium &'; er en regel av bevis som beskytter mot tvungen utlevering av spesifikke kommunikasjon mellom advokat og klient som ble gjort i den hensikt juridisk representasjon. Hvis en advokatassistent fungerer som en agent for hans eller hennes viktigste advokat i denne kommunikasjonen, gjelder advokat-klient privilegium. (Se Upjohn Co v USA, 449 US 383, 389 (1981)

For kommunikasjon skal anses som privilegert, må de behandles som privilegert. De må bare skje i konfidensielle innstillinger og de bør ikke gjøres i nærvær av noen som ikke er omfattet av privilegium, for eksempel en venn av en klient privilegium doesn &';. t gjelder informasjon lært av advokaten fra tredjeparter eller advokaten &'; s samtaler med klienten om de samtaler ble gjennomført i nærvær av en tredjepart.

privilegium holdes av klienten og klienten er den eneste personen som kan frafalle det. Privilegiet varer på ubestemt tid. Derfor fortsetter privilegiet selv hvis representasjon endene eller kunden dør.

Det er visse situasjoner som kan virke ufarlig, men kan føre til avdekking av privilegert informasjon til en tredje part. For å beskytte advokat-klient privilegium i saker du jobber med, bør du holde den "tredje partyfaktor" i tankene:

Den tredje part som ønsker informasjon. Klienten og deres slektninger eller venner som regel ikke forstår betydningen av privilegium, slik at de kan ha forventninger om deling av informasjon:

Hvis en slektning eller annen tredjepart lyser informasjon om klienten &'; s tilfelle, du må avslå

Hvis en person mener han har rett til informasjon fordi han betaler kunden &'; s. advokatutgifter, må du avslår.

Hvis kunden ønsker en venn eller slektning til å sitte inne på en konsultasjon for moralsk støtte, må du avslår.

Kommunikasjon på telefon som kan bli overhørt av en tredjepart. Føderale lover og mange statlige lover beskytte privilegiet av kommunikasjon per telefon, selv om telefonen er mobilnettet eller trådløst.

Samtaler som finner sted over mobiltelefoner har en forventning om personvern så lenge partene i samtalen ta nødvendig omsorg til å isolere seg og snakke bare når de er utenfor hørevidde av andre.

forventning om personvern ville være ikke-eksisterende hvis de samme samtalene fant sted i en overfylt restaurant. På den annen side kan en advokat være svært forsiktige og unngå alt annet enn en hard-kablet telefon for å kommunisere med kunder ... eller alltid ta vare for å være sikker på at ingen andre kan høre samtalen ... men det er ingen garanti for at kunder vil være så forsiktige, heller ikke de alltid forstår at når privilegert informasjon er utlevert til en tredjepart, selv ved et uhell, privilegiet er vanligvis fravikes.

Merk: Electronic Communications Privacy Act of 1986 (bedre kjent som ECPA) utvidet omfanget av Federal avlytting Act av 1968 til å omfatte elektronisk kommunikasjon. Denne loven forbyr avlytting og offentliggjøring av wire, muntlig eller elektronisk kommunikasjon.

Kommunikasjon via faks og e-post som kan bli snappet opp av en tredjepart. E-post ikke behøver å være kryptert. Alle faksomslagsark og e-postmeldinger, enten de er rutine eller inneholder fortrolig informasjon, skal inneholde en erklæring om at det er privilegert, og at hvis mottakeren mottar den i feil han eller hun ikke bør lese den og bør informere avsenderen. Mens denne ansvarsfraskrivelsen kan &'; t hindre andre fra å lese meldingen, kan det hjelpe deg å gjøre det slik at avsløringen var utilsiktet og at kommunikasjonen skal beholde sin privilegerte status.

Husk alltid at du arbeider med ulike generasjoner som har ulike komfortnivå når det gjelder teknologi. Noen vil ønske alt sendes på e-post. Noen vant &'; t være i stand til å få sine dokumenter på den måten, eller sjekke e-post så sjelden at det å sende kommunikasjonen av amerikanske post ville være raskere. Sørg for å få klienten &'; s tillatelse til å kommunisere via e-post. Du bør også være sikker på at klienten er tilgjengelig for å motta dokumenter før de sendes elektronisk.

Arbeid gjort i forberedelsene til søksmål, inkludert både psykiske inntrykk og informasjonsmateriell, er beskyttet fra funn av en tredjepart.

Mentale inntrykk er teorier og strategier i en sak. Mentale inntrykk bære en ukvalifisert privilegium som absolutt forbyr sine funn eller innførsel til bevis. Forskning faller under kategorien av psykiske inntrykk. Informasjonsmateriell dekker faktiske undersøkelser som vitneutsagn.

Informasjons materiale er beskyttet med en kvalifisert privilegium som kan bli oppdaget hvis materialet er viktig for motparten &'; s tilfelle, og hvis motparten har ingen annen måte å få tilgang til informasjonen

. privilegerte dokumenter kan være et uhell avslørt i en dokumentproduksjon. Det er alltid nyttig å merke dokumenter som privilegert, noe som gjør det privilegium opplagt. Dette advarer en tredjepart som ikke skal ha tilgang til dokumentet ikke å lese den, advarer ansatte til å beskytte det privilegium, og viser til retten at dokumentet ble ansett som privilegert dersom saken er motsøksmål.

Det har vært tilfeller involverer avslørende konfidensielle dokumenter i dokument produksjoner hvor privilegert dokumentet ikke ble riktig identifisert eller metoden for merking dokumentet var uforsiktig ... kanskje de var merket med blyant som ikke kunne bli sett i kopieringsprosessen eller med en lapp som falt av.

Din utfordring: Forstå problemene med advokat-klient privilegium, og hvordan de forholder seg til "Third Party Factor. Husk at for at informasjon skal vurderes privilegert, må du behandle det som privilegert. Dette betyr å bruke forsiktighet for å være sikker på at tredjeparter ikke har tilgang til fortrolig informasjon, ikke får privilegerte dokumenter, og er ikke til stede når du eller advokaten har diskusjoner med kunden som inkluderer privilegert informasjon
.

juridiske tjenester

 1. De aspektene som bedriftens advokater se etter mens vurdere contracts
 2. Child Abuse advokat New York Gir Fair Justice
 3. Family Law Advokat i Riverside Vellykket Håndterer familie Issues
 4. I Love-Hate Your Å være en advokat - Hvordan lawyering Impact forholdet
 5. Hvorfor er det nødvendig å ha rett kriminell advokat?
 6. Konkurs advokat - til fil på din egen Or Not To
 7. Veien til alle dine juridiske problemer?
 8. Vet skade krav og dens Significance
 9. Auto Accident Advokat West Palm Beach
 10. Karriere Elegance Law I Florida - 7 Krav som fester arbeider Interests
 11. Franchise Law Firm for New Businesses
 12. Zadroga advokat er Lovlig Grant
 13. Vilkår og prosedyre for finansiering av prosjekter for produksjon og salg av kraft fra fornybare en…
 14. Sysselsetting Advokat - Defending Dine rettigheter på Work
 15. Gå mot et bedre liv, velge Legal Assistant Careers
 16. Diskriminering privilegier for Gravide Women
 17. The Art Of The Informativ Interview
 18. Fakta om Teen Drivere og trafikksikkerhet - Hvordan kan en New Hampshire personskade advokat hjelp N…
 19. Prosessen med Product Development
 20. Zadroga advokat Marvels i Komme Justified Recompense