Evolution of Indian Maleri Styles

Maleri hadde alltid vært en veldig kraftig språk uttrykk. Det er alltid en tanke som er involvert i hver penselstrøk. Picasso sa en gang “ Maleri er bare en annen måte å holde en dagbok &rdquo ;. Snakker i indisk sammenheng, hadde maleri vært en veldig gammeldags i India. Det eksisterte før alle andre språk gjorde, det servert formålet med dokumentasjon, demonstrasjon og av ’ Kurset kommunikasjon. Selv om det ikke er klart bevis på at siden da det begynte, men, er det antatt at eldste maleriene er veggen kunst av Bhimbetka grottene i Madhya Pradesh. Som viser malerier fra paleolittiske (10,000 BC), eldre steinalder (5000 f.Kr.) og Chalcolithic (2000 f.Kr.) ganger.

De inntrykk av indisk maleri finnes selv i de mest ubestemmelig form for arbeid, men det går aldri ubemerket . Rangoli, dør skisserer, male verandaer og templene er veldig gode eksempler. I eldre tider, farger som brukes til å spille en viktig rolle i indisk maleri. Indisk kunst er kjent for å bruke dristige fargenyanser og farge symbolikk i sine malerier. Som røde og safran for tapperhet, Yellow for religion, svart for Tamas (onde) og hvite for Satvik (ren /lov). Fagene av veggen kunst var for det meste inspirert av religiøs litteratur som Ramayana og Mahabharata, Gud maleri og andre temaer som tapperhet, offer, glede, kjærlighet og morsrollen var fagene. Disse veggen kunst gikk på å bli temaer for ulike kunst og håndverk i India.

malerier

veggmalerier oppsto i South West India. Det utviklet under andre århundre og fortsatte til sjette århundre. Svært populære eksempler på veggmalerier er de skulpturer og fresker av Ajanta og Ellora grotter. Fagene malerier varierte fra buddhismen, glorete bilder av guder og gudinner, svært stiliserte flora og fauna og graverte skisser på veggene. Kerala veggmalerier er et eksempel på svært stiliserte bilder av guder.

Miniatyr Malerier

Miniatyr maleri som navnet angir er et bittelite størrelse subtil form for kunst. Denne stilen ble hovedsakelig brukt i manuskripter skrevet på bedervelige elementer som blader, klut eller tre bjeffer. Miniatyr maleri popularisert i de vestlige India, Rajasthani og Mughal malerier er svært gode eksempler på denne typen. Selv om en veldig interessant form av originalt maleri, i dag er det ikke praktiseres lenger heller finnes bare i bevaring av arkeologiske avdelingen av India.

Mughal malerskole

Utviklingen av Mughal maleri oppsto under regimet til Humayun og gikk på å utvikle og blomstre i henhold Akbar, Jahangir og Shajahan. Det er en strålende blanding av indisk, islamsk og persisk stil av miniatyr maleri. Denne stilen blomstret under 16nde-18nde tallet. Malerier ble ofte brukt til å holde et illustrerende registrering av gjerninger i kriger, retts scener, legendariske fabler, portretter, jaktscener, dyreliv, etc. Det var først etter Aurangzeb overtok kommandoen, nedgangen av Mughal malerier startet som han gjorde ’ t betale mye ense til utvikling av kunsten.

Rajasthani Malerier

Denne stilen blomstret i de siste tiårene av det 18. århundre i de kongelige domstolene i Rajputana, India. Sterkt inspirert av Mughal Malerier, men dyrket en egen stil. De gjenspeiler den rike Rajasthani kultur med temaer som festninger, slagmarken, ørken scene, kvinner, scener fra epos, etc. Også kjent som Rajput maleri, det forgrenet i ulike skoler som mewar maleri, Bikaner, jodhpuri, Kangra, Dalchand School of malerier. Denne stilen av kunst blomstret i ikke bare malerier, men også inn i vakker kunst og håndverk. Speil arbeid, slips og dø maleri, blomst vase maleri, skrøpelige potten maleri, innrammet kunst oljemalerier, etc er noen eksempler på sin diversifisering. Om å være svært lokal og regional i India, disse maleriene er svært etterspurt over hele verden.

Madhubani Malerier

Røttene Madhubani malerier ligge i landsbyen Mithila (Madhuvan), Bihar og østlige Uttar Pradesh. Derfor er de også kjent som Mithila malerier. Tradisjonelt disse maleriene ble gjort på gjørme vegger, gulv av hytter, men nå er de gjort på mer forgjengelig materiale som lerret, håndlaget papir, etc. Det antas at denne stilen spiret fra Dwaparyuga (Tidspunktet for Ramayana), og modnet gjennom tidene. Temaene for disse maleriene er generelt hinduistiske guder som Krishna, Shiva, Rama, Durga, Saraswati, Kali, etc. Interessant, verktøy som brukes for disse maleriene er ikke vanlig; i stedet de er laget med fingrene, kvister, penn-spiss, naturlige fargestoffer, etc. For tiden har disse maleriene blitt en mani blant etnisitet elskere, som det legger til atmosfære av omgivelsene.

Mysore Malerier

De Mysore malerier skildre klassisk touch av Sør-India fra Mysore, India. Oppsto i det 15. til det 16. århundre under regelen for RajaWodeyar, disse maleriene snakke om den rike kulturen i det sørlige India. Kjent for sine fine farger, gesso arbeid, raffinement og detaljert avgrensning, disse maleriene i hovedsak dreie seg om temaer av hinduistiske guder og gudinner. Vanligvis Mysore malerier skildrer scener fra hinduistisk mytologi. I moderne tid, Mysore malerier er populære suvenirer av festivaler i Sør-India.

Warli Malerier

Warli kunst er en spesialitet i Warli stamme Maharashtra, India, som finnes i den nordlige utkanten av Mumbai . Disse maleriene bruke geometriske former og mønstre for å male sin grafiske ordforråd, og er vanligvis gjort på veggene i husene. Temaene Warli malerier dreie seg om enkle livet av mennesker, scener fra dagliglivet, mennesker med dyr, folkedans, etc. En av de eldste tribal art of India, det ’ s vanligvis gjort på anledninger som ekteskap, festivaler, folkedanser , høste, feiringer, tempel ritualer, etc. Det er også kjent for sitt varemerke rød eller svart bakgrunn og bruk av hvitt for maling.

Tanjore Malerier

En av de rikeste maleri stiler av alle den indiske ganger er Tanjore maleri. Blomstrende siden det 16. århundre, disse maleriene representerer unike stil av sør indiske malerier fra Tamil Nadu (Thanjavur), India. Kjent for sin levetid og storhet, er Tanjore malerier pyntet med halvedelstener og gull. Denne stilen av indisk maleri er inspirert av temaer fra hinduistisk mytologi og guder og gudinner. I dagens tider, vanligvis pryder disse maleri templene og utvekslet som gaver under festivaler.

Bengal Malerier

Bengal School of art oppsto i de tider av britiske Raj (20-tallet). Sterkt påvirket av de nåværende omstendigheter britisk undertrykkelse, ble disse maleriene forbundet med indisk nasjonalisme og patriotisme. Interessant nok var denne stilen av maleriet fremmet av britiske kunstelskere. Det ’ s. Mye respektert form for kunst på grunn av sin betydelig promotering av indisk patriotisme som fortsatt inspirere de unge kanoner av sin moder

Moderne indiske malerier

Med skiftende tider og advent av globalisering, indisk kunst tok et stort sprang og blandet med vest. De moderne malerier eller mer kjent som moderne indisk kunst er dypt påvirket av den vestlige begrepet sublime sammensetning og mystikk skjult i lag med farge. Det mest interessante fakta om den moderne indisk kunst er, skjønt, sin stil er inspirert av vest men dens temaer er forbundet med indisk mytologi, hinduistiske guder, kvinner, følelser, etc. En perfekt blanding av modernitet og tradisjon gjør det til en umiddelbar som blant maleri elskere. Med nye artister dukker opp, er populariteten og variert utvalg av moderne indiske malerier øke eksponentielt i dag
. &Nbsp;

selv forbedring foreninger og organisasjoner

 1. Hva å vite om din krets Breaker
 2. Hvordan lede organisasjons ledelse Program
 3. Svar på dine bønner i din personlige vekst og Personal Change Program
 4. Perfekt måte for keramiske fliser cleaning
 5. Confessions of a Facebook Avvis 
 6. Hvorfor er det vanskelig å endre? 
 7. Vet hvorfor de fleste organisasjoner i dag foretrekker å konvertere OLM Adressebok i Outlook
 8. Hvordan være en Completionista
 9. Gjenlevende Work: A Family Affair
 10. Hvor Ikke for å være skvetten rundt folk: 5 enkle Steps
 11. Alkohol er en stor Sin
 12. Hvordan kan Aged Care Supplies Hjelp forbedre din livsstil? 
 13. Computer Nettverk Kurs: et økende Trend
 14. Hvordan produsere en Coaching Enterprise
 15. Hvordan være Successful
 16. "Smiler og ler er bra for sjelen" 
 17. Økende Taller Secrets - Det er ikke umulig å øke height
 18. Hvordan møte nye People
 19. Luxury Christian Rehab
 20. Hvordan man skal håndtere en stressende situasjon som Zen som Possible