Er du ute etter et sunt kosthold for tenåringer?

Mens tenåringer er beryktet for sin kjærlighet til junk food og ulike matvaner, er det viktig at de spiser et riktig kosthold. Et sunt kosthold for ungdom kan hjelpe dem til å gjøre det bedre på skolen og fremme optimal fysisk utvikling som sine organer modnes.

Et sunt kosthold for ungdom starter med å forbruke riktig mengde kalorier. I gjennomsnitt, trenger en tenåring jente mellom 1800 og 2100 kalorier hver dag, mens en tenåring gutt trenger mellom 2200 og 2700 kalorier for å møte sine energibehov. Å spise for mange kalorier kan føre til fedme og tilhørende komplikasjoner, mens de spiser for få kan la tenåringer mangler energi og overfor andre helseproblemer. Dette er ment å være en rettesnor, og kan variere for hver enkelt. Tenåringer kan trenge å variere sitt kaloriinntak basert på deres spesifikke behov.

Til slutt, et sunt kosthold for ungdom bør inneholde friske frukter og grønnsaker som en stiftelse. For optimal ernæring, bør en tenåring satse på minst tre til fem porsjoner med slike matvarer hver dag. I tillegg er forskjellige viktig med frukt og grønnsaker. En god regel å følge er å spise et bredt utvalg av farger. Noen gode valg er røde og oransje paprika, brokkoli, rød, blå og svarte bær og sitrusfrukter, som er lastet med vitamin C.

Også når de vurderer et sunt kosthold for ungdom, er det viktig for tenåringer å få nok protein, særlig blant gutter, som kanskje ønsker å bygge muskler. Den beste måten å få protein er for ungdom til å spise omtrent to porsjoner med kjøtt, egg, nøtter, soyaprodukter, eller high-protein meieri hver dag. Tenåringer trenger også 6 til 11 porsjoner med karbohydrater hver dag. Men mange tenåringer faktisk spiser for mange karbohydrater. En porsjon kan være så liten som en brødskive eller en halv kopp kokt pasta.

Mens folk flest tror fett er dårlig, et sunt kosthold for tenåringer faktisk trenger litt fett som en del av kostholdet. Imidlertid er ikke alt fett er skapt like. Tenåringer bør unngå farlige transfett og mettet fett. I stedet bør de velge sunt fett finnes i nøtter, oljer og fisk. Disse fett fremme riktig hjernens funksjon og bidra til å holde ledd og leddbånd sunt.

Når det gjelder vitaminer og mineraler, er kalsium en av de viktigste komponentene i et sunt kosthold for tenåringer. I løpet av tenårene, er ferdig med bein vokser og nå sitt endelige voksen form. Kalsium fremmer sterke, tette, friske bein som er beskyttet mot brudd og pauser. I tillegg til å få kalsium fra meieriprodukter, kan dette viktige næringsstoffet også bli funnet i nøtter som mandler, samt mørkegrønne bladgrønnsaker. Ideelt sett bør to til tre porsjoner daglig av en slik kalsium rik mat være en del av en tenåring kosthold. I tillegg til kalsium, jern er også viktig for tenåringer, spesielt jenter. De beste kildene til jern er rødt kjøtt, bønner, egg, og viss tørket frukt.

Til syvende og sist bør tenåringer prøver å spise så sunt som mulig uten å ofre de morsomme utflukter de liker. Det er greit å ta med noen junk food, så lenge tenåringer ikke gå over. Også huske på at noen ganger innsatsen for å spise sunt sving inn spiseforstyrrelser. Så, er det viktig for foreldre å være oppmerksomme på endringer i deres tenåring matvaner og atferd
. & Nbsp.;

tenåringer og foreldre

 1. Harvards 10% Financial Aid Politikk er ikke nødvendigvis So
 2. *** Being Truthful
 3. Holde Marihuana misbruk på Bay
 4. Aktivere v Empowering
 5. Oppmuntrende Ansvarlig Cell Phone Use
 6. *** The Dance of Intimacy
 7. Oppmuntre barnet ditt til å starte egen Business
 8. *** Flytte til ungdomsskole Easily
 9. En effektiv måte å lage Change
 10. *** Opprette Family Talk Time
 11. Foreldre og barn i New Energy
 12. I-Charge Foreldre Guide
 13. *** Getting Your Messy tenåring å trekke sin vekt! 
 14. Barnevakt tips for Teens
 15. *** Tips for Teens Går på Hols med sine foreldre! 
 16. MONTERING AV [SCHOOL] BARRICADES
 17. *** Avholdenhet & amp; Samtykke - Har de Belong Together 
 18. Healing og transformasjon gjennom Love
 19. Verktøy for å hjelpe barn /tenåringer være snill mot Others
 20. Foreldre Tenåringer kan få lett å gå seg vill i Tragedy