Ego Og Creativity

Svare på et magasin spørsmålet: "Hva dreper kreativitet?" - Skuespiller Gillian Anderson gang svarte konsist, "Ego".

En følelse av dette ordet "ego" er en forvrengt selv hensyn, hva psykologen Carl Jung referert til som "oppblåst bevissthet ... hypnotisert av seg selv. "

Mange erkjenner behovet for å modulere denne typen ego for å lette den kreative prosessen. Og det er andre, mer interne og subtile aspekter ved bevissthet som bidrar til å skape flere eksterne typer "ego" oppførsel, og som kan påvirke tilgangen til kreativ bevissthet.

Vi har kraftige tendenser til å sette opp dommer om andre, oss selv og den virkeligheten vi lever i, som begrenser kreative uttrykk.

Som skuespiller Madlyn Rhue bemerket, "The feil vi alle gjør er i den tro at visse standarder eksisterer og at vi må møte disse standardene for å etablere vår plass i den universelle hierarkiet. Men hierarkier i kunstnerisk uttrykk er ikke gyldig eller universal, de er personlig ". [fra boken "Skuespillere som Artists"].

Kreativitet lærer og forfatter Julia Cameron har kommentert, "Vi har en tendens til å tenke, eller i det minste frykt, at kreative drømmer er egoistiske ... Denne tenkningen må gjøres om." [fra «The Artist Way"]

Kreativitet inntektene fra en relativt uhemmet utforskning av potensialer - i verden og oss selv.

Mary Rocamora, grunnlegger av Rocamora School i Los Angeles som gir klasser i bevissthet trening, bemerker "En teknisk gjengivelse av ideen om" ego "vil inkludere noen selv dom, eller noen ideer og begreper om ' hvordan ting skal være ". Den stemmen kommer inn og begynner å rote med den kreative prosessen. Ego er et sted hvor tenkning er lagt på bevissthet."

Hun påpeker at mange kunst er basert på "grensesnittet mellom teknikk og frihet. Når skjemaet er mestret, er kreativitet frihet i form, et spørsmål om det ukjente grensesnitt med den kjente. Den virkelige magi er når bevissthet gjenkjenner sin egen prosess, når den ser at det barnlige, som uskyld, spontanitet, følelse av å forlate, som lar impuls utgå gjennom form. "

Et sentralt aspekt av å uttrykke kreative talent i verden er hvordan vi identifiserer oss selv, herunder om vi ser oss selv som "utgående" eller

Eckhart Tolle, forfatter av A New Earth "sjenert.": Awakening til ditt livs formål, er omtalt i et nettbasert kurs om sin bok, satt opp av Oprah Winfrey på stedet henne Oprah.com.

Oprah kommentert til ham: "Men det som overrasket meg er at du sier at ofte folk som også viker også handler ut fra sitt ego. Og du sier når du føler overlegen eller dårligere enn noen, er at egoet i deg. Hvorfor er det? "

Tolle forklarte," Vel, hvis du er sjenert, så det du frykter er å bli funnet for lett. Men så du tør ikke ... og misnøye eller kritikk ville representere en skade din mentalt laget følelse av selvtillit som er ego. Og så en sjenert person ville ikke tør å si noe fordi de er redd for ego tap. "

Tolle sier også:" Enhver tanke om aktiviteten er mye mer sannsynlig å være gunstig og å være kreativ hvis det er innledet av tilstedeværelse og stillhet. "

Writer og psykoterapeut Connie Zweig, med en jungiansk perspektiv på emosjonell og kreativ frihet, skriver om begrepet den skjulte, relativt ikke-bevisste delen av vår psyke som har" forbudte "følelser, hemmelige ønsker - og kreative lyster: "The shadow fungerer som en synsk immunsystem, definere hva som er seg selv og hva som ikke-selv. For forskjellige mennesker, i forskjellige familier og kulturer, det som faller inn [selv] og det som faller inn i skyggen kan variere.

"For eksempel, noen tillatelse sinne eller aggresjon å bli uttrykt, de fleste gjør ikke noen tillatelse seksualitet, sårbarhet, eller sterke følelser;.. Mange har ikke noen tillatelse økonomiske ambisjoner, eller kunstnerisk uttrykk, eller intellektuell utvikling, mens noen ikke gjør det. " [fra «Møte Shadow .."]

Filosof og åndelig lærer Krishnamurti (1895 til 1986). har hatt mye å si om seg selv og ikke-selv, og hvordan tenkning kan forstyrre tilgangen til virkeligheten

Han har skrevet, "Sannheten kan komme til deg når ditt sinn og hjerte er enkle, klare, og det er kjærlighet i ditt hjerte, ikke hvis ditt hjerte er fylt med det som er av tankene ... Så du er rett og slett et menneske uten etikett, uten land Dette betyr at du må kle deg av alle disse tingene og la sannheten komme i vesen,., og det kan komme bare når sinnet er tomt, når tankene slutter å lage. " [fra «The Book of Life"]

Kreativitet konsulent Viki King, har skrevet om hvordan tenkning påvirker uttrykket: "La oss si at det er en stor svart boks som er din kreativitet, og du tror at det som er inni den store black box er litt blonde valp Men uansett hva du gjør -. shout, overtale, bestikkelse -. du kan ikke få det til å komme ut av boksen vet du hvorfor det er ikke en blond valp Det er ikke det?. du tror det er, og din forestilling av hva det er holder det der. " [fra sin bok "Hvordan skrive en film i 21 dager .."]

Psykolog Mihaly Csikszentmihaly skriver: "For å hindre utslettelse, tvinger egoet oss til å være konstant på vakt for alt som kan true symboler på det baserer seg på [for identitet]. Vårt syn på verden blir polarisert inn i "gode" og "dårlige" ... ting som støtter bildet av seg selv ... og de som truer den. Dette er hvordan den tredje slør av Maya fungerer: det forvrenger virkeligheten slik som å gjøre det sammenfallende med behovene til ego ". [fra boken: "The Evolving Selv .."]

Disse "behovene til ego" er ofte en sterk sak for filmskapere. Ashley Burnham, en kunst avdeling koordinator (på filmen "Pleasantville" blant andre) har kommentert, "Jeg tror alle er konstant slåss med ego. Det er så mange kreative og talentfulle mennesker i denne bransjen, men mange av dem ikke vet hvordan å sette egoisme på sokkelen eller forsone seg med det. Så mange ganger, skyer det ditt syn. "

Mary Rocamora gir et konkret eksempel for å håndtere ego i sammenheng med filmproduksjon. "En skuespiller jeg har jobbet med var nylig i en stor film der veldig grønn direktør insisterte på at han visste hva han gjorde hun hadde hatt noe annet enn konflikt med ham en stund, bare fordi han var ikke svarer, og var ikke klar over at hun visste mer om filmen å gjøre enn bare å være "skuespiller". "Så på ett punkt gikk hun inn i klipperommet uanmeldt, og hun bare la armen rundt skulderen hans for å prøve å skape forbindelse.

"Hun begynte å si" Hva ville skje hvis vi flyttet denne scenen over her, og sette det der? " Dette var alt i en veldig lys, ikke-truende måte, non-invasiv, og ikke motstandere. »Hun tilbrakte en dag med ham, og plutselig ble han svarer, og flytte inn i en kreativ bevissthet om hvordan du redigerer dette film som aldri ville ha skjedd om han hadde blitt overlatt til sine egne enheter.

Melora Hardin, en dyktig sanger og skuespiller, finner at det å jobbe som skuespiller "du stadig blir testet. Det er slik et team miljø , gjør noen form for program eller en film, så du stadig manøvrering rundt alle disse forskjellige personligheter.

"Det er noen ganger vanskelig å bo i bevisstheten fordi du er nødt til å skape et godt arbeidsmiljø situasjon med disse menneskene, og tendensen er å la egoet kommer marsjerende inn og tror det kan ta seg av alt, og gjøre alle komfortable.

"Jeg har alltid forestille mitt ego som en marsjerende soldat som sier" jeg har alt under kontroll "og prøver å være som min ridder i skinnende rustning, som dette svært heroisk karakter, og til slutt er det egentlig ikke.

"Den beste delen av deg for laget er din bevissthet, den delen av dere som faktisk kan lene seg tilbake og være tålmodig." Men, bemerker hun, bevissthet er en langsommere prosess, og "det er ikke mye støtte for det i vår kultur. Vi er en mye mer hektisk samfunn som verdsetter og belønner fort tenker, rask talker, den klok cracker, de krangler. Det er definitivt sant i filmproduksjon. Ikke at bevisstheten kan ikke krangler, det absolutt kan, men egoet får flere slag enn bevissthet gjør. "

Hardin sier at ved siden av bevissthet trening klasser hun har hatt (i Rocamora skole), hva hjelper er "noe som forbinder meg med min kropp. Dans og yoga, noen fysisk aktivitet, noe som er quieting og intim og personlig til deg.

"Dancing kan være utrolig selvfokusert, men med en bestemt, fokusert intensjon. Du kan være veldig selvsentrert, men det er ikke på en måte som spinner ut ditt ego; Det er fokusert på å oppnå en oppgave, som å lage linjen fra min hånd til min tå vakrere i dag enn det var i går.

"Det er noe så meditative og helt egoless om det. Noe der du må fokusere så intenst på hva faget krever er en fin måte å holde deg rolig og fokusert inn. Det gjør bare hjernen stengt up "
. & nbsp.;

kreativitet

 1. 7 sannheter og tips om hvordan du får Gigs og fylle opp Touring Schedule
 2. Din 2 011 Spiritual Workshop Idea Generator
 3. *** Awaken Your Spirit, uttrykke din Passions
 4. Hvordan en unik konklusjon er tegnet av "Ma-Mahajnan" 
 5. Hjernen Stimulus Package: Hvordan trives i Turbulent Times
 6. Verdsette Dybde og skjønnhet i Works of Art
 7. Creative Skrive-Hvordan jeg bruke mine gaver for å hjelpe andre Out
 8. Skrive Gremlins, Part Two: Økende Writing Power
 9. Redusere forpliktelser og frigjøre Time
 10. Karma og Art
 11. Blir du Creative? 
 12. Ugjendrivelige Logic of Not-Logic
 13. Creative Intelligence - Exploring din egen kreative Genius
 14. Med påsken rundt hjørnet, planlegge Wine Selection Carefully
 15. Betale Det Forward
 16. Ukentlige påminnelser - Oppretthold Momentum på Creative Projects
 17. Ikke alle Artister trenger å bli Entrepreneurs
 18. Tips til vellykkede forum innlegg For SEO
 19. Gudinne Bhavani-Primordial Divine Power
 20. Fem praktiske tiltak du kan gjøre nå for Peak Performance