Tennessee Har en grov veien til Final Four

De frivillige har sitt arbeid kutte ut for dem i løpet av mars Madness men de er innstilt på å gjøre historien.

Tennessee Volunteers trodde de ville ha det lett å gå til Final Four. Det gjorde ikke trekke nummer 1 frø i NCAA turneringen som de trodde, heller dele nummer to frø med North Carolina. Østen er veldig sterk og Carolina er nummer 1 seedet i turneringen. Det gjør går til Final Four enda vanskeligere. De frivillige har gjort mye i år. Deres 29 seire er den mest de har sår i historien til laget. De har ikke vunnet en Eastern Conference vanlig sesong tittel siden 1967.

Tjene en topp frø i NCAA turneringen ville forbedre lagets sjanser til å nå Final Four for første gang. Går inn i SEC turnering som 4. rangerte laget, visste de frivillige at de kan ha for å vinne mesterskapet for å posisjonere seg for en topp frø. Men de ble opprørt av Arkansas 92-91 i SEC semifinalen som presset dem ned en plass i Associated Press meningsmåling i Number 5.

Ikke får nummer 1 seedet og deres tap til Arkansas ble et stort slag for Tennessee. De møter Number 15 frø amerikaner i Birmingham som vant Patriot Leage mesterskapet. Dersom Frivillige vinne den kampen, vil de spille Buttler eller South Alabama. Noen av de første og andre runde match-ups kunne rokke Tennessee. The Patriot League har gått 2-1 i første runde i de tre siste turneringene. Tennessee tapte mot Butler forrige sesong.

Hvis området av de to første spillene er en faktor, Tennessee bør være i god form. De vant to NCAA spill i Birmingham i 2000, noe som gjør en av sine eneste to turer til de regionale semifinalen. Tom O'Connor, NCAA utvalget stol at området var en faktor i komiteens beslutning om å plassere Tennessee i Øst-regionen, som vil holde sine semifinalen i Charlotte, North Carolina. De første 8 lagene i landet ble sett på som lag som kan vinne det nasjonale mesterskapet. Utvalget prøvde å balansere de fire øverste linjene i hver region, og å ha Tennessee i Charlotte gjort geografisk forstand.

Hvis Tennessee når de regionale semifinalen, kunne de står overfor en rekke tøffe match-ups i en brakett som også inkluderer Louisville og Washington State. De kan gjøre historien om de nå de regionale finalene