Rollen til Psykologi i Human Resource Management og Development

har

I dag Human Resource blitt en integrert del av bedriftens verden. Ingen organisasjon kan fungere uten Human Resource. Human Resource Management er en studie som har dukket opp fra en svært gammel konsept kalt Personnel Management. Siden den byråkratiske alder Lønnsadministrasjon rundt 1900 & rsquo; s til fremveksten av fagforeninger og senere, begrepet Personnel Management kom inn i eksistens og dette sakte ga heve til Human Resource Management. Nå Human Resource Management har ekspandert og vokst til enorme proporsjoner. The Human Resource-funksjonen fortsetter å utvikle seg til en absolutt vitenskap, med en sterk påvirkning av psykologi.

Psykologi spiller en viktig rolle i begynnelsen selv, for eksempel når det gjelder utvalg, rekruttering og opplæring av ansatte, er psykologi nødvendig. Psykologi vil bistå rekrutterere i å velge den rette medarbeideren. Det er mange psykologiske verktøy, som kontrollerer de ansatte og rsquo; intelligens, hans eller hennes holdning og måte å tenke på. Når disse faktorene er studert godt, vil organiseringen ende opp med kun det beste av de beste ansatte, og til slutt vil det hjelpe organisasjonen utvikle bedre. I dag er det Human Resource Development Psykologer som er klare til å hjelpe organisasjonen til å velge riktig person og satte ham på rett sted og til rett tid!

Det er mange grunner til at Human Resource Management har blitt til en psykologi knyttet vitenskap. For eksempel, flere og flere organisasjoner over hele verden er svært avhengig av dyktige personalressurser til å fungere på det beste nivået, og de ser også ut for høyere ytelse. Det er en enorm vekst i tjenestesektoren i land som India og USA. Denne veksten i tjenestesektoren har vært ekstraordinær, og det har faktisk passert industrien ved å tilby jobbmuligheter. Tjenester som informasjonsteknologi eller Information Technology aktiverte tjenester, Utleie, Telecom, etc., avhengig av de gode menneskelige ressurser, som også behovet er i stort antall. For å gjøre de ansatte vokse, bli motivert til å ta opp utfordrende oppgaver, må ledelsen å vite inngående studie av menneskelig psykologi.

Organisasjoner forventer alltid gode prestasjoner og moderne organisasjoner er høyt utviklet, og de har implementert kompliserte og avanserte verktøy for å studere et individ & rsquo; s og laginnsats. Verktøy som Development Centre er all time populær der lag og enkeltpersoner får mock oppgaver og prøver å håndtere ulike problemstillinger som dermed vil vise sine svakheter, styrker og områdene der teamet og den enkelte trenger for å utvikle og forbedre. Derfor, for å gjøre dette, er psykologi nødvendig. Det vil definitivt hjelpe organisasjonen til å forstå de ansatte og motivere dem.

Et stort problem som påvirker organisasjoner er stress og press som faller på de ansatte, ofte mange blir tvunget til å jobbe sent, og det har en negativ effekt på de ansatte og rsquo; helse. Her er der psykologi kommer til unnsetning, kan psykologer tilby rådgivning og hjelp staber til å tilpasse seg endringene og det nye miljøet. Derfor hjelper psykologi organisasjonen og de ansatte står overfor utfordringer og holde arbeidslivet glatt
. & Nbsp.;

corporate trening

 1. Telefon Ferdigheter - Top Telefon Tips for Professional Offices
 2. 3 Viktig verktøy for e-post Marketers
 3. Mindre stress betyr mer SUCCESS
 4. Corporate Communications Training
 5. Eierstyring og opplæring selskapene kan trene ansatte for bedre productivity
 6. Ryddig Networking
 7. Slipp løs din Lag sanne potensial med Corporate Training Courses
 8. Opprette en Retention Culture
 9. Definisjon: Corporate Training
 10. Grunner for å delta på en Executive Assistant Workshop
 11. Guide for å komme Executive Assistant Training
 12. Skrive en Employee Handbook
 13. Lykke og Work
 14. 7 tips til presentasjon Skills
 15. Fordelene ved Foretaks Volunteering
 16. Pacing: Nøkkelen til komfortabel stue og Working
 17. Recruiter Spenninger Viktigheten av Employee Recognition Programs
 18. Skape det livet du virkelig Want
 19. Næringsliv og verdiskaping - tips for en vellykket Competitive Advantage
 20. Nye teknologier for å skape unike bedrifts Trophies