Danica Patrick Blir første kvinne til å vinne en Major Auto Race

Danica Patrick blir første kvinnelige vinneren i IndyCar historie, fange Indy Japan 300

Ved hjelp vellykket drivstoff strategi for å ta et IndyCar Series hendelse i Japan, Danica Patrick ble den første kvinnen til å vinne en stor auto løp etter de beste kandidatene ble tvunget til pit for drivstoff i slutt runder. Hun vant løpet med nesten 6 sekunder mer enn Helio Castroneves som er den 2 gang Indianapolis 500 vinner.

"Det er en lang tid kommer. Slutt", sier Patrick. "Det var en drivstoffstrategi rase, men laget mitt heter det perfekt for meg. Jeg visste at jeg var på samme strategi som Helio, og da jeg passerte ham for ledelsen, jeg kunne ikke tro det. Dette er fabelaktig."

Patrick startet fra tredje rad og gjorde sin siste pit stop på fanget 148. Hun bodde nær lederne gjennom hele løpet og gikk fra 4. til 2. plass på fanget 197 etter Wheldon og Kanaan gikk i graven på fanget 196 . Hun var så lav som 8. plass på ett hundre og åttiniende fanget. Med 6 runder igjen, ledet Scott Dixon løpet av 3,6 sekunder mer enn Wheldon. Dixon måtte pit for drivstoff på ett hundre og nittifemte fanget, og Dan Wheldon og Tony Kanaan pitted neste runde. Castroneves måtte spare drivstoff, og Patrick passerte ham.

Patrick ferdig andre i en av de siste løpene i 2007-sesongen. Hun var syvende i 2007 poeng sammenlagt, hennes beste innsats i 3 fulle sesonger i serien. Hun vant også i hennes 50th IndyCar Series start. I 2005 ble hun den første kvinne til å lede Indy 500. Å kjøre en bil deleier talk-show vert David Letterman, begynte hun fjerde og tok ledelsen av løpet med 10 runder igjen. Hun måtte spare drivstoff og ble vedtatt med 6 runder igjen av Dan Wheldon, som endte opp med å vinne løpet. Patrick ferdig fjerde