The Stars of Motocross

Som en av de mest spennende og nervepirrende motorsykkel sport av alle tider, har cross mange ivrige entusiaster som deltakere samt fans over hele verden. Sporten har vokst i popularitet i en enorm måte over flere tiår. Det som startet som en enkel off-road sykling spillet i Storbritannia har nå blitt en av mest sette og elsket sport, ikke bare i Europa, men i andre land også.

Denne endringen har vært tydelig som den fremste mesterskap hendelsen i motocross, FIM Motocross World Championship, som startet en verdensomspennende cross-serien i 1952 som EM, har utvidet tvers av kontinenter.

De tidlige dagene av Motocross World Championship vitne, i stor grad, belgiske dominans på vinnerposisjoner. Victor Leloup var rytteren som har vunnet mesterskapet i sin første året. Andre posisjon ble tatt av landsmannen Auguste Mingels. Dette markerte den første av belgiske seire i det som fulgte som en serie med cross vinner for rytterne. Rytteren å følge belgierne det året på tredje plass var Great Britain &'; s John Avery. Den belgiske dominans fortsatte i løpet av de neste årene, med Ren é Baeten og Nic Jansen, bortsett fra Leloup og Mingels som regjerende stjerner i motocross mesterskap.

Noen av de britiske stjerner som dominerte cross scenen i de dager var Avery, sammen med Jeff Smith og John Draper. Mesterskapet hadde også noen svenske ryttere som Bill Nilsson og Sten Lundin. Mens Nilsson vant sin aller første F.I.M. i 1957, og deretter i 1960, Lundin styrte hønsehus i 1959 og 1961. Begge rytterne fortsatte å ri høyt i 500cc kategori i denne perioden.

Dette var de dagene av 500cc motorsykler, og mesterskapet fortsatte med disse inntil 250cc motorene ble introdusert i Motocross World Championship. I 1957, da 250cc motorer kom inn i FIM det var de tyske ryttere som tok kaka. Fritz Betzelbacher vant første plass, mens hans landsmann Willi Oesterle sto andre det året. Tsjekkoslovakia &'; s Jaromir Cizek fulgte tyskerne i tredje plass. Tsjekkoslovakiske dominans økte sterkt i løpet av de nærmeste årene som Cizek og hans landsmenn Miroslav Souchek, Vlastimil ValekPetr Dobry Jaroslav Falta ble sett på som noen av de vinnende stjerner i motocross.

En annen sterk tilstedeværelse i Motocross World Championship-serien var at Sverige. Mens Nilsson og Lundin var stjernene i de tidlige dager, i en tid med de 250cc motorer, noen fremtredende navnene var de av Torsten Hallman, Hakan Anderson, Olle Petterson og Torlief Hansen.

1 975 vitne til innføringen av 125cc motorer til FIM Den første mesterskap Arrangementet ble igjen dominert av Belgia, med Gaston Rahier i første posisjon og landsmann Gilbert de Roover i andre. Tsjekkoslovakiske Antoin Baborawsky tok tredjeplassen i mesterskapet det året. Rahier fortsatte å vinne mesterskapet for neste to år på rad og deretter ta andreplassen i 1978. Den belgiske dominans fortsatte med motocross ryttere som Harry Everts, Eric Geboersm og Stefan Everts.

Motocross har vært en sport som har tiltrukket ryttere fra alle land i alle sine år med formalisert eksistens. Motocross entusiasme utviklet multi-fold med sporten blitt populært i USA, og den første cross-serien som ble holdt der i 1972. Noen av motocross stjerner fra hele landet inkludert Brad Lackey, Jimmy Weinert, Kent Howerton, Marty Smith, Rick Burgett, Chuck Sun, Danny LaPorte og Broc Glover